Kuchyňské záležitosti a pravé americké BBQ

15., 16. a 17.6.2012
Myslím, že jsem už psala o tom, že když člověk pracuje, začnou mu všechny dny tak nějak splývat dohromady. To si už druhý den nepamatujete, co jste měli předešlý den na snídani. Navíc zrovna v této chvíli jsou mí rodiče na dovolené v Bulharsku, takže mě mamka nebude mít každý den pod palcem. Ze zcela nepochopitelných důvodů nemám signál, nikde, takže smsky můžu psát jenom z internetu. Což je někdy taky docela prekérní situace, protože jisté stránky jsou tady v kempu blokované.

Ono celkově jsou třeba jisté stránky v Americe blokované pásmově. Jak si Amíci stahují filmy, hudbu, hry a vlastně cokoliv z internetu, je mi záhadou. I když je fakt, že se mi na mém počítači třeba podařilo v pohodě dostat na uložto.cz Posílání smsek z netu je bloknuté, ale úložný prostor ne. Čert to vem :D

Zjistila jsem, že mi dělá problém přepnout se z angličtiny do češtiny a napsat nějaký smysluplný zápis. Navíc, co je pro mě horší, se pak v tom vyprávění někdy opakuju, používám stejná slova pořád dokola a vůbec vypadám nějak mozkově vyždímaná. Přitom si na češtinu a správný sloh dosti potrpím. Jako by mé jazykové centrum někdy prostě odmítalo mluvit a myslet česky. Tady totiž člověk používá angličtinu v jednom kuse, a když má použít mateřštinu, zní mu to hodně divně.

Tak například jsem se jednou v kuchyni naštvala, protože tam se to špičkuje jedna báseň, takže jsem nakonec něco odvětila v češtině. Abych pravdu řekla, už mi Maďarky hodně začínají lézt na nervy. Mluví spolu totiž v Maďarštině a ostatní jim samozřejmě nerozumí. A to je dost těžké, když se máte domluvit a ještě spolu pracovat. Navíc mě to jaksi vyčleňuje z „dívčího klubu“, tudíž většinu času trávím spíš s kluky z kuchyně.

Nesmím vám zapomenout říct také něco o pravém americkém baerbeque. My tomu říkáme grilování a tváříme se, jací jsme gurmáni a co všechno umíme připravit. Pche. Američani berou BBQ velice vážně. Proč? Je to pro ně tradice. Pořádají se rodinné BBQ, sousedské, přátelské… prostě chvíle, kdy se sejde banda lidí u někoho na zahradě nebo třeba u jezera, moře, ugrilují si hamburgery, nebo připraví žebírka, kuře, v lahodné omáčce, do toho trocha piva, hromada limonády, bazén – hlavně zábava.

U nás to většinou probíhá podobně, ale tady jde podle mě hlavně o ten samotný pocit. Nedá se to ani tak dobře popsat. Věřte mi, že já naše rodinné grilovačky mám moc ráda, protože mamka s taťkou vždycky společně ukuchtí něco dobrého (čtěte: mamka maso připraví a naloží, taťka vše ugriluje), ale tady je to prostě něco jiného.

A jelikož Mike pracuje ve Steakhousu, respektive mu patří, umí BBQ udělat opravdu pořádně. Nejen že připravuje vlastní omáčky a různé nálevy, ale taky dokáže udělat ta nejlepší žebírka, jaké jsem kdy jedla. Mňam. 

Syki

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Sirοkу výbeг tovaru na eshope wωw.
koroх.sk v kategorii telеvіzor, teleνizoг lcd,
tv led, tѵ plazma, lcd tѵ , ale aj tеleѵizorу , lcd teleνіzοr , tν led,
tv plazma, tv lcԁ do 19 pаlcoν,
LCD-ΤV 20 až 24 palcoѵ, LϹD-TV 26 až 30 palcov
Here is my website : http://lcd-tv-plazma-televizory.korox.sk

link řekl(a)...

I'm interested in advertising on your blog. Where can I find contact information?

Okomentovat